Wanneer is een Taxiverzekering nodig?

2024-03-01
JW Verzekeringen B.V.

Als taxiondernemer met een geregistreerd bedrijf en een taxivergunning, is het essentieel om te weten wanneer je een taxiverzekering nodig hebt. Hier zijn de situaties waarin zo'n verzekering van belang is:

Auto met Taxiregistratie:

Als je een auto aanschaft met een taxiregistratie, dien je direct een taxiverzekering aan te vragen. Voor voertuigen met een taxiregistratie worden blauwe kentekenplaten uitgegeven. Het is niet toegestaan om een privé-autoverzekering of zakelijke autoverzekering af te sluiten voor een voertuig met taxiregistratie. Het is cruciaal om jouw verzekeraar te informeren dat het voertuig wordt gebruikt als taxi, anders is het niet verzekerd.
 

Auto zonder Taxiregistratie:

Als taxiondernemer kun je ook een auto zonder taxiregistratie kopen en later een taxiregistratie aanvragen. In dit geval kun je tijdelijk een zakelijke autoverzekering afsluiten totdat de taxiregistratie is goedgekeurd. Het is echter belangrijk om tegelijkertijd een taxiverzekering aan te vragen, zelfs als het voertuig op dat moment nog geen taxi is. Een taxiverzekering staat privégebruik toe, terwijl een zakelijke autoverzekering zonder taxiregistratie het vervoer van personen tegen betaling niet dekt.

 

Verzekering voor Taxiklanten:

Het is van groot belang om een goede verzekering af te sluiten voor jouw klanten. Volgens de Wet Personenvervoer 2000 kun jij verantwoordelijk worden gehouden voor schade aan jouw passagiers, zelfs als jij hier geen directe schuld aan hebt.

Verzekering voor de Taxibestuurder:

Terwijl de WA-taxiverzekering schade aan derden dekt, zijn de passagiers niet gedekt voor schades die zij oplopen. Daarom is het raadzaam om een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) af te sluiten. Voor de bestuurder zelf is een SVI ook aan te raden, omdat deze niet wordt gedekt door de standaard WA-taxiverzekering.

Goedkope Taxiverzekeringen:

Verschillende aanbieders van taxiverzekeringen in Nederland worden vergeleken door onze specialisten om de beste en meest kosteneffectieve optie te vinden. Het overnemen van schadevrije jaren van een privéauto kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van de premie van de taxiverzekering.